Wijnbar Haarlem

Wanneer de zon weer begint te schijnen in het voorjaar gaan we weer allemaal massaal het terras op in Haarlem. Dan is de perfecte tijd aangebroken om te genieten van de zon én een lekker wijntje in een gezellig Haarlemse wijnbar.

Maar waar kun je in Haarlem nu een lekker glas wijn drinken, en niet te vergeten welke soorten wijn zijn de favorieten bij de restaurants en verschillende wijnbarretjes.

In het centrum is natuurlijk de locatie om eens een lekker glas wijn te gaan drinken, mensen kijken met uitzicht op de markt. Wat is er nu leuker en gezelliger dan dat te doen.

Neem daarbij een glas wijn in je hand en je hebt de tijd van je leven dat kunnen we je wel verzekeren. Het is namelijk ook mogelijk om een wijnproeverij te doen met een select groepje vrienden.

De bar die wij bezochten is niet te groot van opzet, met heel veel heerlijke soorten wijnen om te drinken.

Lunchen in Haarlem

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Verschillende soorten wijnen

Nog een supergezellige wijnbar aan de andere kant van de markt in Haarlem, deze bar is nog niet zo heel oud maar wel één van de gezelligste die er te vinden is. Veel mensen die niet weten waar ze naartoe gaan komen uiteindelijk bij deze wijnbar in Haarlem terecht. De inrichting is Italiaans en je hebt de keuze uit twaalf soorten wijnen, koffie, dranken. Alles is gebaseerd op het getal 12. Wijnen zijn verkrijgbaar uit Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigde Staten en Zuid Australië. Ook de huiswijnen zijn hier erg lekker. Maar ook alcoholvrije wijn wordt er geschonken voor wijnliefhebbers die geen alcohol drinken.

Wijnlokaal in Haarlem

Wist je dat je in Haarlem een echt wijnlokaal hebt waar ze maar liefst 32 verschillende wijnen schenken? Deze wijnen zijn geselecteerd uit een assortiment van 350 topwijnen van over de hele wereld. Voor wijnliefhebbers is dit de favoriete plek om elkaar te ontmoeten.

Of je nu een glas wijn wilt drinken of je besteld een fles wijn dat doet er niet toe in het wijnlokaal, alles draait om de gezelligheid.

De 32 wijnen zijn onderverdeeld in 8 categorieen, van bruisend tot fris naar robuust en zwaar. Voor iedereen is er dus zeker een passende wijn te vinden. Ook voor borrels en wijnproeverijen kun je hier uitstekend terecht. In samenspraak kan er een passend wijnarrangement worden geserveerd. Alles word je dan uit handen genomen, gezellig met je vrienden en familie genieten van de wijnen is het enige wat je hoeft te doen.

Lunch Haarlem

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Wijnbar & hotel

Op een unieke locatie vind je deze wijnbar in Haarlem in een monumentaal pand. In het mooiste hoekje van het pand is er een wijnbar gecreëerd waar je verschillende soorten wijn en rosé wijn kunt drinken.

Ben je gewend om een wijntje te bestellen bij de serveerster? Hier wordt zoals het hoort in de 21e eeuw de wijn geserveerd in een state of the art wijndispenser. Naar wens server jezelf een slok, half glas of een vol glas wijn. Geheel in stijl beleef je de ervaring van het wijn drinken.

Het terras van deze unieke locatie is bijna de hele dag overgoten met zonnestralen. Een betere ambiance om een glas wijn te drinken is er bijna niet te vinden in Haarlem. De zon zakt onder, met een glas wijn in je hand kijk je over het water naar de ondergaande zon. In het cafegedeelte kun je ook alcoholvrije wijnen krijgen. Ben je na al die glazen wijn toch een beetje aangeschoten geworden dan kun je blijven overnachten in één van de 20 hotelkamers die wijnbar & hotel rijk is. Na een goed en gezond ontbijt kun je weer op pad.

Op een ander niveau wijn drinken

Wijn drinken op een ander niveau, op zijn Italiaans in een echte wijnbar in Haarlem. Beter en lekkerder kunnen we het niet maken voor je. Bij binnenkomst zie je de flessen wijn al ongeduldig staan wachten om opengemaakt te worden.

Neem plaats in de glazen wijnruimte en laat een goede wijn serveren.

De sfeer doet zeer stads aan, overal kleine lichtjes met velours bankjes.

Grote planten en overal chique trendy accenten.

Voor het voorjaar en de zomer is er ook een schitterend terras waar je in de zon kunt genieten van een glas wijn.

Uitkijken over het Spaarne met een glas wijn in je hand

Je kunt in deze eetgelegenheid niet alleen lekker eten maar bij de wijnbar kun je ook een heerlijk glas wijn drinken. Een prachtig uitzicht wat je het gevoel geeft even weg te zijn uit alle drukte, even diep ademhalen en genieten van een slok uit je glas wijn. Ook bij de wijnproeverijen die er wordt gegeven voel je de passie afstralen, hier drink je niet zomaar een wijntje. Met liefde, met gevoel en met heel veel smaak.

De sfeer is net die van een huiskamer, je voelt je er altijd thuis alsof je in de huiskamer zit met een glas wijn in je hand. Alleen het uizicht is iets wat je thuis niet hebt. Veel keuze uit verschillende wijnen, Franse, Spaanse, Portugese, Italiaanse wijnen in rood en wit. Ook bij het eten kun je kiezen voor een heerlijk wijnarrangement. Ook in de winter kun je buiten zitten op het terras met de straalkachels, romantischer is niet mogelijk.

Een wijntje op het dak van een parkeergarage

Een unieke plek op het dak van een parkeergarage en dan genieten van een heerlijk glaasje wijn, nu is dit mogelijk in Haarlem.

Vanaf het dak kun je uitkijken op de stad Haarlem met natuurlijk een glas wijn in je hand. Via de trappen van de parkeergarage kom je op het dak terecht, daar aangekomen sla je stijl achterover van het prachtige uitzicht wat je hebt over de stad. Aan de voorkant van de kas zijn allemaal tafeltjes waar je kunt zitten om een drankje te drinken.

Het grote terras aan de voorkant, helemaal opgetrokken uit hout. Je weet even niet waar je bent zo uniek, tijd om met je vriendinnen een wijntje te bestellen en alleen maar te kijken naar het fenomenale uitzicht.