Restaurant Amsterdam

Ben je op zoek naar een restaurant in Amsterdam omdat je wilt uit eten in de Hoofdstad dan is er meer dan genoeg keuze. Je ziet door de bomen het bos niet meer, in welk restaurant moet je nu gaan uit eten in Amsterdam?

Houd je van een beetje chique of ben je meer van de snelle hap en hoeft dat lange tafelen niet van jou. We hebben een aantal zeer aparte en leuke restaurants voor je opgezocht waarvan we zeker weten dat iedereen die wel leuk vind. Alvast eet smakelijk!

Eten op het vuurtoreneiland

Wanneer je op zoek bent naar een ultieme ervaring op het gebied van eten in Amsterdam dan kun je dit restaurant niet links laten liggen.

In de wintermaanden kun je namelijk uit eten in een fort op het eiland. Niets kachels, maar alleen een deken en kaarsen om jezelf warm te houden.

En niet te vergeten het heerlijke eten wat er wordt geserveerd.

Net buiten Amsterdam ligt Purmerend waar wij Brasserie 1434 aanraden waar je ook kunt overnachten.

Lunchen in Haarlem

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

De keuken is net als vroeger compleet hout gestookt, er wordt gekookt naar het koudere karakter van het seizoen. Er wordt weinig groente geoogst in de winter, daarom ligt de nadruk meer op vlees en vis. Stoven, grillen en vuur dicteren de smaken. Tussen de gangen door kun je met een zaklantaarn en een warme jas het eiland bekijken en genieten van de kou en de stilte. Ervaar één van de beste restaurants in Amsterdam.

Film kijken onder het genot van het diner?

Waar je vroeger op je vingers werd getikt omdat je televisie zat te kijken onder het eten, is in dit restaurant juist de bedoeling om onder het uit eten een film te kijken.

Het restaurant is voorzien van een wijnbar en een bioscoop waar verschillende films worden vertoond. Wil je een aparte ervaring met uit eten in Amsterdam dan kunnen we je dit restaurant zeker aanbevelen.

De gerechten uit de hout gestookte oven komen van een wisselende menukaart. De wijnen die er worden geserveerd zijn per glas verkrijgbaar, evenals de natuurlijke ciders die op de kaart staan. Heb je het eten besteld dan mag je dit de zaal mee in nemen om ook te genieten van een film.

Lunch Haarlem

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Uit eten in de kas in Amsterdam

Wanneer er gewerkt wordt met verse groenten dan poef je dit terug in het gerecht wat je op tafel krijgt geserveerd. Dit restaurant werkt alleen maar met verse groenten die op de dag zelf zijn geoogst. In de middag stonden de groenten nog in de kas, om vervolgens tegen de avond te worden bereidt voor de gasten. Verser en lekkerder uit eten in Amsterdam is niet mogelijk. In een relaxte sfeer en een unieke locatie, een acht meter hoge kas in een park.

Iedere week wordt er een ander menu geserveerd uit de mooiste groenten in de tuin. Aangevuld met vlees en vis spelen juist de groenten de hoofdrol. Hoofdzakelijk worden er producten gebruikt van Nederlandse bodem, gecombineerd met internationale smaken en kooktechnieken. Op deze manier heb je zalige gerechten uit eigen land.

Bijzonder uit eten in de haven

Heb je ooit wel eens gegeten bovenop een eiland met uitzicht op de haven? Dan is dit je kans, je kunt er niet alleen eten maar er is ook een café aanwezig. Het restaurant bevindt zich op een helikopterplatform waar je een prachtig uitzicht hebt over Amsterdam en de haven. Op het dakterras bevindt zich een waanzinnige rooftop bar. Bij mooi weer is deze geopend voor een hapje en een drankje.

Ook voor een lunch in Amsterdam kun je hier prima terecht overdag. Tegen de avond worden er gerechten geserveerd met een Frans tintje. Vegetarisch eten is uiteraard geen probleem voor de kok evenals veganistisch gerechten. De hoge raampartijen in het restaurant bieden een fantastisch uitzicht. Wijnen uit diverse landen worden er geschonken om de ultieme uit eten ervaring compleet te maken.

Een volwassenen speeltuin met heerlijke hamburgers

Ben je niet zo van het stilzitten en de etiketten die daarbij allemaal komen kijken? Dan hebben we het ultieme restaurant in Amsterdam voor jou gevonden.

Geen luxe menu’s met delicatesse gerechten maar gewoon een heerlijke Hollandse hamburger of schnitzel die op het menu staat.

Eten met je handen mag in dit geweldige restaurant.

Wil je een milkshake bij het eten? Geen probleem ook deze staat op de kaart, luchtig en relaxed uit eten.

Tijdens de DJ muziek peuzel je lekker je hamburger of een ander gerecht naar binnen. Krijg je onderhand stijve benen van het zitten dan wordt het tijd om je vrienden uit te dagen voor een potje tafelvoetbal of ping pong.

Of hang even gezellig met elkaar aan de bar, ook dat is mogelijk. Met alleen het woord restaurant doe je deze tent te kort, het is veel meer dan dat.

Eigenlijk is het een sociaal evenement waar je bent beland. Vet gezellig!

Lekker eten in een zeecontainer

Je zult vast denken wat moet ik me voorstellen van eten in een zeecontainer? De container staat centraal voor het restaurant. In dit restaurant staat de mens en dier centraal.

De gerechten die worden geserveerd zijn grotendeels vegetarisch, waarvan 25% vegan. Veel groente, op deze manier willen zij meer mensen kennis laten maken met een andere manier van uit eten in Amsterdam. Kennis maken met nieuwe culturen en een andere manier van leven. Het hele jaar door is er live muziek uit verschillende windstreken.

Ook voor een lunch in Amsterdam ben je welkom in dit restaurant. Aan het eind van de ochtend kun je genieten van een heerlijke lunch tot halverwege de middag. Daarna komen de borrelhapjes op tafel die geserveerd worden tot ongeveer tien uur in de avond.

Vanaf zes uur in de avond kun je aanschuiven om te genieten van het diner. Er wordt uitsluitend gekookt met duurzaam gevangen vis en biologisch verantwoord vlees. Bij mooi weer kun je plaatsnemen op het terras aan een van de tafels. In het weekend kun je na het eten nog even lekker blijven hangen onder het genot van een borrel. Zo is je avondje uit eten Amsterdam een compleet avondje uit.